Log in or register to post comments

Failed to initialize QCAR

April 22, 2012 - 3:18pm #1

I periodically encounter with initialization error as "Failed to initialize QCAR".
In DDMS first error log is "Failed to register callback brcause the given camera is invalid.". This error log is logged every run of application in my Samsung Galaxy Wifi device. It uses Android 2.2. This error is logged but application works fine. But when initialization error is occured, it doesn't run. Device alerts on its screen as "Failed to initialize QCAR" and app crashes. My device is not a phone. It is device such as iPod touch. Samsung Galaxy Wifi with Android 2.2

Failed to initialize QCAR

November 30, 2012 - 12:47am #10

Hi Angie, if the samples run OK, there could be something wrong with your App (so this is not necessarily the same problem the others have);

A typical error for instance is if you built your App by modifying one of the samples (e.g. renaming classes or packages), but you did not update the function names in JNI code (which must strictly reflect the Java class names and package names), then you will get a runtime error.

There might also be other reasons.

Failed to initialize QCAR

November 29, 2012 - 9:38am #9

Hi, I present the same problem.

The examples runs ok, but, if i try running my own app, the initialization fails. My code was based on ImageTargets.

 

I´m using vuforia 1.5.9

 

Thank you

Failed to initialize QCAR

August 8, 2012 - 3:44pm #8

Have you tested the samples on these devices as well?

Failed to initialize QCAR

July 31, 2012 - 6:26pm #7

Hello Peter,

Thank you for your response. I'm seeing this issue in my own app, however it is based off the sample app with a different model, etc. I've just tested it on a ICS tablet, a Gingerbread tablet and phone and the issue doesn't seem to occur.

I'm seeing this on startup of the app where it cannot initialise the camera hardware. And on further testing it seems the breakage it is limited to Jellybean only devices.

 

Failed to initialize QCAR

July 31, 2012 - 12:27pm #6

Are you seeing this error in a sample app or your own app? Can you give me more information on when you get this error? Are you seeing this on non Jelly Bean devices? 

Thank you,

-Peter

Failed to initialize QCAR

July 30, 2012 - 6:05pm #5

Out of curiosity, has this problem been resolved. I've noticed the same thing on a number of devices. Including a Galaxy Nexus and Nexus S running Android 4.1.1.

Again running QCAR SDK 1.5.9.

 

Cheers,

Raj

Failed to initialize QCAR

July 30, 2012 - 6:05pm #4

Out of curiosity, has this problem been resolved. I've noticed the same thing on a number of devices. Including a Galaxy Nexus and Nexus S running Android 4.1.1.

Again running QCAR SDK 1.5.9.

 

Cheers,

Raj

Re: Failed to initialize QCAR

April 23, 2012 - 11:38am #3
ppreuss wrote:

What version of the Vuforia SDK are you using? Upgrading to the latest 1.5.9 version should remove this error.

Thank you,

-Peter

It is the latest 1.5.9

Re: Failed to initialize QCAR

April 23, 2012 - 11:04am #2

What version of the Vuforia SDK are you using? Upgrading to the latest 1.5.9 version should remove this error.

Thank you,

-Peter

Log in or register to post comments