Log in or register to post comments

Please Help: Error run VuforiaSample

December 20, 2013 - 5:57pm #1

Hi, Im chenoi,

It has been 2 weeks working on my first vuforia sdk and so far no luck for me.

I import one of the sample given into the eclipse and before I run I can see a lot of error at 'src' folder and when I click expand the folder I notice the error come from 'com.qualcomm.vuforia.*' (small red box with x) seems like it cannot import to the application. From the eclipse problem tabs, lots of error coming out namely

Area cannot be resolved to a type
CameraCalibration cannot be resolved to a type
CameraDevice cannot be resolved
CameraDevice cannot be resolved to a variable
 
Attched is the screen capture. I hope it could explain the problem.
 
I've looking around and googling but not found any solution.
 
FYI, I've pointed my enviroment variable to the vufuria root folder (C:\DEVELOPER\adt-bundle-windows-x86-20131030\Vuforia). I stuck and cannot move from here.Please somebody assist me further as I really interested to learn developing my AR using vuforia.
 
Please do assist me further. Appreciate for your kind assistance.
 
Thank you.
AttachmentSize
Image icon vuforiasampleerror1.jpg204.54 KB

Please Help: Error run VuforiaSample

January 12, 2015 - 3:26am #26

If you are using Android Studio (as the Gradle error message seems to suggest), you may want to check this:

https://developer.vuforia.com/forum/android/using-android-studio-vuforia

 

Please Help: Error run VuforiaSample

January 12, 2015 - 2:49am #25
 
 
Error:(18, 0) Gradle DSL method not found: 'compile()'
Possible causes:<ul><li>The project 'VuforiaSamples-3-0-5_0' may be using a version of Gradle that does not contain the method.
<a href="open.wrapper.file">Open Gradle wrapper file</a></li><li>The build file may be missing a Gradle plugin.
<a href="apply.gradle.plugin">Apply Gradle plugin</a></li>

Please Help: Error run VuforiaSample

November 26, 2014 - 7:33am #24

hi thanks

Please Help: Error run VuforiaSample

September 9, 2014 - 3:26am #23

When i started building apps with vuforia SDK i got this buil error as you all mentioied (Exactly)

 The solution is 

1:-attach vuforia .jar & lib/vuforia folder to your project.

2:-See the CopyvuforiaFile.xml (When you have imported the sample project)   Change the path to your development path of project  as-C:\anything\xxx\anything\Android Vuforia\build\lib\armeabi-v7a

and then compile (remove the privious data which you have compile from adv or device)

i have done this after a huge search ( this will solve your problem )

there is some problem the attach file which are shown are not attached by me.

Thanks

Please Help: Error run VuforiaSample

April 28, 2014 - 8:13am #22

thanks ,it works

Please Help: Error run VuforiaSample

April 28, 2014 - 8:10am #21

jvilgar wrote:

Hii other one!!!

i think that i have solutioned the problem. I have changed fileset dir in CopyVuforiaFiles.xml and build is success!!

My new code is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="VuforiaSamples" default="CopyVuforiaSo">
    <target name="CopyVuforiaSo">
        <copy overwrite="true" todir="libs/armeabi-v7a">
            <!-- <fileset dir="../../build/lib/armeabi-v7a"/> -->
            <fileset dir="/Development/Android/vuforia-sdk-android-2-8-7/build/lib/armeabi-v7a"/>
            
        </copy>
    </target>
</project>

 

We have put the path exactly where the library is!! and works! ;-))))

 

thanks

Please Help: Error run VuforiaSample

February 21, 2014 - 11:59am #20

Please Help: Error run VuforiaSample

February 21, 2014 - 4:52am #19

Buildfile: E:\Ahsan Backup 12-12-2013\AH\workspace\VuforiaSamples-2-8-8\CopyVuforiaFiles.xml

CopyVuforiaSo:

BUILD FAILED
E:\Ahsan Backup 12-12-2013\AH\workspace\VuforiaSamples-2-8-8\CopyVuforiaFiles.xml:4: E:\Ahsan Backup 12-12-2013\AH\vuforia-sdk-android-2-8-7\build\lib\armeabi-v7a does not exist.

Total time: 281 milliseconds

this is an sdk 2.8.7...but app succefull upload on mobile but didwork  when start button is clicked

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 31, 2013 - 6:34am #18

Thanks for the tip.

Please Help: Error run VuforiaSample

December 30, 2013 - 6:57pm #17
Hi community,
 
I had similar issue. I managed to resolve it. My mistake was that my Eclipse workspace was not in the same <DEVELOPMENT_ROOT> than the other components: Android SDK, Android NDK, and Vuforia SDK & Samples.
Solution: I created a directory in the same <DEVELOPMENT_ROOT> and pointed Eclipse workspace to this new folder.
 
I hope that it will help you.
 
Regards.

Please Help: Error run VuforiaSample

December 23, 2013 - 7:47am #16

Thanks jvilgar for sharing your solution.

More in general, the path

<fileset dir="../../build/lib/armeabi-v7a"/>

is a relative path which points to the armeabi-v7a dir in your Vuforia project dir, so, this works 2as is2 if you have installed the samples at the right location under the vuforia installation dir, otherwise the path may need to be adjusted.

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 3:27pm #15

Hii other one!!!

i think that i have solutioned the problem. I have changed fileset dir in CopyVuforiaFiles.xml and build is success!!

My new code is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="VuforiaSamples" default="CopyVuforiaSo">
    <target name="CopyVuforiaSo">
        <copy overwrite="true" todir="libs/armeabi-v7a">
            <!-- <fileset dir="../../build/lib/armeabi-v7a"/> -->
            <fileset dir="/Development/Android/vuforia-sdk-android-2-8-7/build/lib/armeabi-v7a"/>
            
        </copy>
    </target>
</project>

 

We have put the path exactly where the library is!! and works! ;-))))

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 2:57pm #14

Hi,

i don't know why eclipse's error is with Ant Editor because when i open a file eclipse open the file with default Android editor (exactly Android Common XML Editor).

My setting configuration is:

win 64bits vista

ADT budle windows ( i run my eclipse from here like you)

vuforia 2.8( Vuforia Samples in sample directory)

 

it must be something in setting of Eclipse that there is a conflict.

it is very rare!

Thank u very much for your interest!!!

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 2:01pm #13

jvilgar wrote:

The error that appear is

Ant Build Failed

org.eclipse.core.runtime.CoreException: C:\Users\jvilgar\workspace\VuforiaSamples\CopyVuforiaFiles.xml:4: C:\Users\jvilgar\build\lib\armeabi-v7a does not exist.
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.handleInvocationTargetException(AntRunner.java:452)
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:384)
    at org.eclipse.ant.internal.launching.launchConfigurations.AntLaunchDelegate.runInSameVM(AntLaunchDelegate.java:321)
    at org.eclipse.ant.internal.launching.launchConfigurations.AntLaunchDelegate.launch(AntLaunchDelegate.java:274)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:855)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:704)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:697)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.launchBuild(ExternalToolBuilder.java:181)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.doBuildBasedOnScope(ExternalToolBuilder.java:169)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.build(ExternalToolBuilder.java:88)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$2.run(BuildManager.java:728)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:199)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:239)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$1.run(BuildManager.java:292)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:295)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuildLoop(BuildManager.java:351)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.build(BuildManager.java:374)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.buildInternal(Workspace.java:513)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.build(Workspace.java:432)
    at org.eclipse.ui.actions.BuildAction$1.runInWorkspace(BuildAction.java:305)
    at org.eclipse.core.internal.resources.InternalWorkspaceJob.run(InternalWorkspaceJob.java:38)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:53)
Caused by: C:\Users\jvilgar\workspace\VuforiaSamples\CopyVuforiaFiles.xml:4: C:\Users\jvilgar\build\lib\armeabi-v7a does not exist.
    at org.apache.tools.ant.types.AbstractFileSet.getDirectoryScanner(AbstractFileSet.java:483)
    at org.apache.tools.ant.taskdefs.Copy.execute(Copy.java:489)
    at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:291)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(DispatchUtils.java:106)
    at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
    at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:392)
    at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:413)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.java:1399)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1368)
    at org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(DefaultExecutor.java:41)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.EclipseDefaultExecutor.executeTargets(EclipseDefaultExecutor.java:32)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1251)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(InternalAntRunner.java:672)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(InternalAntRunner.java:498)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:378)
    ... 22 more

 and when i open CopyVuforiaFiles.xml the message is:

No valid Android XML Editor Delegate found for file /VuforiaSamples/CopyVuforiaFiles.xml [Res null, type null]

Thanks!!

Hi,

Are you using ant editor? right click on the file and select open with ...(choice of editor).

Mine default is Android common XML editor.

Just wanna share my config. My setting as follows, 

-wins 32bit xp.

-adt budle windows ( i run my eclipse from here)

-vuforia 2.8 (vuforia sample files in this folder)

 

Hope it could give you some help.

 

 

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 9:39am #12

The error that appear is

Ant Build Failed

org.eclipse.core.runtime.CoreException: C:\Users\jvilgar\workspace\VuforiaSamples\CopyVuforiaFiles.xml:4: C:\Users\jvilgar\build\lib\armeabi-v7a does not exist.
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.handleInvocationTargetException(AntRunner.java:452)
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:384)
    at org.eclipse.ant.internal.launching.launchConfigurations.AntLaunchDelegate.runInSameVM(AntLaunchDelegate.java:321)
    at org.eclipse.ant.internal.launching.launchConfigurations.AntLaunchDelegate.launch(AntLaunchDelegate.java:274)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:855)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:704)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:697)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.launchBuild(ExternalToolBuilder.java:181)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.doBuildBasedOnScope(ExternalToolBuilder.java:169)
    at org.eclipse.core.externaltools.internal.model.ExternalToolBuilder.build(ExternalToolBuilder.java:88)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$2.run(BuildManager.java:728)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:199)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:239)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$1.run(BuildManager.java:292)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:295)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuildLoop(BuildManager.java:351)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.build(BuildManager.java:374)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.buildInternal(Workspace.java:513)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.build(Workspace.java:432)
    at org.eclipse.ui.actions.BuildAction$1.runInWorkspace(BuildAction.java:305)
    at org.eclipse.core.internal.resources.InternalWorkspaceJob.run(InternalWorkspaceJob.java:38)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:53)
Caused by: C:\Users\jvilgar\workspace\VuforiaSamples\CopyVuforiaFiles.xml:4: C:\Users\jvilgar\build\lib\armeabi-v7a does not exist.
    at org.apache.tools.ant.types.AbstractFileSet.getDirectoryScanner(AbstractFileSet.java:483)
    at org.apache.tools.ant.taskdefs.Copy.execute(Copy.java:489)
    at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:291)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(DispatchUtils.java:106)
    at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
    at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:392)
    at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:413)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.java:1399)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1368)
    at org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(DefaultExecutor.java:41)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.EclipseDefaultExecutor.executeTargets(EclipseDefaultExecutor.java:32)
    at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1251)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(InternalAntRunner.java:672)
    at org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(InternalAntRunner.java:498)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:378)
    ... 22 more

 and when i open CopyVuforiaFiles.xml the message is:

No valid Android XML Editor Delegate found for file /VuforiaSamples/CopyVuforiaFiles.xml [Res null, type null]

Thanks!!

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 9:32am #11

hi chenoi,

i have removed the package Vuforia and Samples Vuforia too, and the error with CopyVuforiaFiles.xml appear again.

i don't know  what i should do!! I have tried a lot of steps.

Thanks so much for your advice!

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 5:16am #10

Hi jvilgar,

Have you try re-install your vuforia package, sometimes its the solutions that we always miss to try.

just my 2 cents

Thanks

 

 

jvilgar wrote:

Hi AlessandroB!

I have check my sample directory. It is not read-only. I have check the properties of CopyVuforiaFile.xml and it is activated the "Archive" box. Also, i have removed the VuforiaSamples directory and upload again. I have check the variable QCAR_SDK_ROOT and follow all the steps. And the same error is there. Build Failed. And the libraries don't have been copied in my project.

In the CopyVuforiaFile.xml have i to change code to apply to my Eclipse or my directory tree?? I have proved in my other pc and the same error appear so i have thought that i have to change code or similar.

The code of my CopyVuforiaFile.xml is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="VuforiaSamples" default="CopyVuforiaSo">
    <target name="CopyVuforiaSo">
        <copy overwrite="true" todir="libs/armeabi-v7a">
            <fileset dir="../../build/lib/armeabi-v7a"/>
        </copy>
    </target>
</project>

Sorry for the inconvenience!!! i need to work as soon as posible! Thank you!!!

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 4:55am #9

Hi AlessandroB!

I have check my sample directory. It is not read-only. I have check the properties of CopyVuforiaFile.xml and it is activated the "Archive" box. Also, i have removed the VuforiaSamples directory and upload again. I have check the variable QCAR_SDK_ROOT and follow all the steps. And the same error is there. Build Failed. And the libraries don't have been copied in my project.

In the CopyVuforiaFile.xml have i to change code to apply to my Eclipse or my directory tree?? I have proved in my other pc and the same error appear so i have thought that i have to change code or similar.

The code of my CopyVuforiaFile.xml is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="VuforiaSamples" default="CopyVuforiaSo">
    <target name="CopyVuforiaSo">
        <copy overwrite="true" todir="libs/armeabi-v7a">
            <fileset dir="../../build/lib/armeabi-v7a"/>
        </copy>
    </target>
</project>

Sorry for the inconvenience!!! i need to work as soon as posible! Thank you!!!

Please Help: Error run VuforiaSample

December 22, 2013 - 2:03am #8

Indeed, Dominoes and ImageTargetsNative user the Cpp API and require to be built with ndk-build.

The other samples can be built and run in Java \ Eclipse without ndk-build.

See Getting Started Guide, as both cases are documented.

[RESOLVED]Please Help: Error run VuforiaSample

December 21, 2013 - 6:22pm #7

AlessandroB wrote:

In 2.6 the library is called QCAR.jar;  the name has changed to Vuforia.jar since 2.8.

 

Hi Alessandro,

I've install new 2.8 and Yes! its working perfectly only got problem when run Dominoes (this required ndk build?) and ImageTargetsNative-2-8-8(this sure required ndk right?). 

I think its somethin to do with the ndk. 

For now I can run the samples except 2 file above. 

Thanks Alessandro for show me the way to resolve the issues in this thread...

Thanks.

Please Help: Error run VuforiaSample

December 21, 2013 - 7:46am #6

Check that your sample directory is not read-only, and make sure to setup the QCAR_SDK_ROOT, as explained here.

https://developer.vuforia.com/resources/dev-guide/step-2-installing-vuforia-sdk

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 21, 2013 - 6:14am #5

Hello!

I have another error that i don't do anything!!

I have updated to 2.8 version. I have follow all the steps and my error is in CopyVuforiaFiles.xml. In the following picture i show you the errors.

The libraries libVuforia.so don't appear.

I have try to upload with right-button in project->import->File System   and add the directory tree to directory lib like it shows in

https://developer.vuforia.com/resources/dev-guide/project-installation-and-organization

but it don't work!! i need help!

 

Thanks so much!!

 

 

 

AttachmentSize
Image icon ErrorVuforiaSamples.jpg117.53 KB

Please Help: Error run VuforiaSample

December 21, 2013 - 4:58am #4

In 2.6 the library is called QCAR.jar;  the name has changed to Vuforia.jar since 2.8.

 

Please Help: Error run VuforiaSample

December 21, 2013 - 12:44am #3

Hi Allessandro,

Thank you for your prompt reply.

I also suspect that I'm missing some file in the package I install. There is no vuforia.jar in the lib/Vuforia directory, please refer attached. Im try to download the new 2.8 as the one I installed is 2.6. I hope this could resolve the issue I have here. 

Thank you.

 

 

AttachmentSize
Image icon vuforiasampleerror2.jpg15.8 KB

Please Help: Error run VuforiaSample

December 20, 2013 - 10:38pm #2

Hi, those errors suggest that you have not added the Vuforia libraries to your project; in particular, you need to add the JAR file called Vuforia.jar, which you can find in the build/lib/Vuforia directory of your vuforia installation.

Note: these steps are already documented in detail in the Getting Started Guide; please read that:

https://developer.vuforia.com/resources/dev-guide/getting-started-android-native-sdk

Also, note that one week ago we released the new version of Vuforia, version 2.8, so I'd recommend to download this one, in case you are using a previous version.

 

 

 

Log in or register to post comments