Log in or register to post comments

Poor Microsoft Surface Performance

April 12, 2018 - 10:09am #1

Hello all!

I've been using Vuforia for a few years, and while I feel pretty confident deploying apps to iOS device, but just recently forayed into Android and UWP builds. My Android experiences were all easy, and I have managed to get the app running on a Microsoft Surface, but the performance is AWFUL. The camera works, and detects the tracker correctly, but it (the entirety of the app) lags by about a quarter of a second, which makes for an unpleasant delay that breaks the illusion of the AR. I know that the Surface I'm testing with has an i5 CPU, which has a higher clock speed and more cores than the apple A6 chip, which I have previously tested on, so I'm wondering what is causing it to run so poorly? Additionally, has anybody had luck getting a Vuforia app to run well on the Surface?

 

Thank you for your time!

Poor Microsoft Surface Performance

April 12, 2018 - 11:25am #3

Thanks for the reply! I am using Unity 2017.3.1f1, with Vuforia 7.0.47, on a Surface Book (the first generation). I have not tested any of the samples (it doesn't seem like they are imported with the Vuforia package anymore), but I can confirm that it runs slowly even in a simple scene with only one image target and a cube, and runs poorly in the Unity editor as well, using both from and back cameras.

Poor Microsoft Surface Performance

April 12, 2018 - 10:30am #2

Hello Elgreegrantito,

Could you share additional information about your environment? Native or Unity? Version of Unity if you're using it? Vuforia version? Specific device model? Do you see these same performance issues with the samples?

Thanks,

Vuforia Support

Log in or register to post comments