Log in or register to post comments

Vuforia play mode problem

May 9, 2015 - 6:20pm #1

Hello, everybody.

I'm having a problem setting up a simple project in Unity(+Vuforia): When adding the ARCamera from Vuforia's prefabs it keeps telling me the message: "An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode" at the Web Cam Behaviour component, so I can't test my project with the computer camera. I'm working with the following especifications:

  • Windows Vista, 64-bit.
  • Unity 4.6.5f1
  • Vuforia SDK 4.2.3

I've been searching through the forums, library and the web for an answer; I just found that Vuforia isn't supported in Windows XP. I've tried using others versions of Unity (4.6.3, 4.6.4) and external USB webcams, but it didn't worked at all.

Is Vuforia 4.2.3 not supported in Vista anymore?  Is there any way to look at the code of the Web Cam Behaviour component other than the script WebCamBehaviour.cs? Or is there a way to find out more about the error: "An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode"? What should I do?

Thanks for the help.

Vuforia play mode problem

July 9, 2018 - 8:12pm #11

but still can't apply to use my webcomprofile.xml in my laptop

Vuforia play mode problem

December 19, 2015 - 7:30am #10

In Vuforia 5.0.5, 5.0.6 and newer versions, the webcam profile XML is located under the 'Assets/Vuforia/Editor/' folder.

 

Vuforia play mode problem

December 18, 2015 - 3:44am #9

I have the same problem.

Windows 10;

Vuforia for Unity 5.0.6

The folder where i can configure my camera's profile "C:/Users/Public/Documents/Unity Projects/New Unity Project/Assets/editor/QCAR/WebcamProfiles/profiles.xml' dosn't exist. The file profiles.xml is in the folder 'Vuforia'.

What can I do to resolve this problem?

Thanks.

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 12:07pm #8

@AlessandroB

Perfect! Thanks for clear the point.

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 11:46am #7

To be clear:

you can use your Windows 64bit OS; 

it's just that you need to download the 32bit Editor of Unity 5 (this will work perfectly on your Win 64bit OS installed on your PC).

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 9:04am #6

Thanks for help me so fast!!!

I think I have a windows 64 bit to kill :P

Kind regards.

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 8:56am #5

Hey, buddy.

Yes, it looks like Vuforia isn't supported anymore on Windows Vista OS. No official information has been said, but I've switched to Windows 7 and there wasn't any problem. Sorry.

However, if you manage to make it work on Vista, tell us here.

 

 

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 7:22am #4

@dmorenoar

This is likely due to using Unity 5 64bit on Windows.

Vuforia 5.0 supports the 32bit version of the Unity Editor on Windows, and the 64bit version on Mac; 

so, you just need to install and use the Unity 5 32bit Editor, on Windows.

 

Vuforia play mode problem

October 9, 2015 - 6:58am #3

Hi,

I have the same problem. You had succes to fix the problem? I attach a photo of this problem.

Thanks

AttachmentSize
Image icon error.PNG20.95 KB

Vuforia play mode problem

May 11, 2015 - 4:25pm #2

Vuforia has not been tested with Windows Vista and we don't offer any support for it.

Log in or register to post comments