Log in or register to post comments

Sample App works, but my dataset failed on Hololens

August 21, 2018 - 7:16am #1

Hi All,

Basic description of issue :

1. From Asset store (from Unity) I have Imported "Vuforia HoloLens Sample" to new project

2. I have Configured Vuforia License for App

3. Than I make a Build for UWP/.Net with scene for ModelTarget

4. Deploy it to Hololens

5. Sample App works correctly (can see 3D GuideView)

But after change Dataset on ModelTarget to my Dataset generated from ModelTargetGenerator,

after that I have changed Physical size to 0.1102516 x 0.06972358 x 0.2,

everything works just on Unity Editor webcam (can see 3D GuideView, recognised object),

but after deploy App to Hololens I have in debug log

message "Failed to load dataset" (can not see GuideView) and Tracker and Vuforia stop.

Enviroment:

Unity : 2018.1.0f2

Vuforia : 7.2.24

UWP SDK : 10.0.17134.0

VisualStudio : 2017 ver. 15.6.7

ModelTargetGenerator : 7.1.31 and 7.2.24 (I have tested datasets generated from both vesrsions)

I have no clue why dataset "VuforiaMars" in sample App works with Hololens but my dataset failed.

We developed industry AR app for Android-based platforms with ModelTarget recognision, now

we need to porting and tuning this App for Hololens.

If anybody have clue what is root of cause in my case, please help me.

Sample App works, but my dataset failed on Hololens

October 12, 2018 - 5:34am #2

Hi,

I do not know if you managed to resolve the issue, but I had the same problem today with object targets (Vuforia sample dataset are ok, but mine are not).

At last I resolved by removing non alphabetic characters (in my case a simple _ ) in the product name under player settings, because that caused also the build output folder to be called that way and it seems that can cause problems.



Hope this can help you

Log in or register to post comments