Topic locked

Black background - No camera feed coming through

August 5, 2015 - 10:07am #1

Hi,

I'm having an issue where my camera feed is not appearing in the app built with the Unity generated Xcode project. I'm using frame markers, and in Unity everything works fine. I setup a very simple project to make sure it wasn't something that was wrong with my models. Here are my steps to setup the project

  1. Create a brand new Unity project
  2. Switch Build Platform to iOS
  3. Import 'vuforia-unity-5-0-5.unitypackage'
  4. Remove MainCamera from scene
  5. Add ARCamera prefab to scene, add Vuforia license to ARCamera
  6. Add FrameMarker prefab to scene
  7. Add 3D cube to Framemarker, and add red material to cube.
    1. Verify the marker works in Unity with the webcam
  8. Generate Xcode Project (see second attachment for build settings)
  9. run Xcode project on iPad Air 2, iOS 8.4

When the app is running, it only shows up as a black screen, but it does detect the marker and insert the red cube into the scene. It just doesn't show the camera feed as the background. 

Here are my versions:

  • Unity 5.1.2f1
  • Vuforia 5.0.5
  • Xcode 6.4
  • iOS 8.4, iPad Air 2

Black background - No camera feed coming through

October 28, 2015 - 6:59am #6

@Keops82:

as asapp already mentioned, using the correct Unity Player settings fixed the issue;

as dm3d, you can compare your Player Settings with the ones here:

https://developer.vuforia.com/forum/faq/unity-player-settings

 

If you still experience the issue after following the advise above, however, your issue may be related to this thread:

https://developer.vuforia.com/forum/unity-3-extension-technical-discussion/no-live-camera-feed-ios

feel free to follow updates in that thread.

 

Black background - No camera feed coming through

October 26, 2015 - 4:30pm #5

Any updates? I have the same problem

Black background - No camera feed coming through

August 10, 2015 - 8:35pm #4

Thanks for the update. I've posted an FAQ with reference screenshots of the Vuforia-compatible Unity Player Settings for iOS and Android:

https://developer.vuforia.com/forum/faq/unity-player-settings

 

Black background - No camera feed coming through

August 7, 2015 - 5:49am #3

Thanks for the reply. I eventually figured it out and have been meaning to post a reply. I needed to set my graphics to be OpenGLES2.0 instead of Automatic.

Black background - No camera feed coming through

August 6, 2015 - 10:22pm #2

  • Try changing your Target Resolution to Native (default device resolution)
  • Try our FrameMarkers 5.0.5 sample app

 

Topic locked