Topic has a solution and is locked
Log in or register to post comments

Cameras not enabling in standalone

October 13, 2016 - 11:34am #1
Topic solved

I've got Vuforia working in Editor just fine and I can even build an app to my mobile device (Android, Nexus 6) and it works as expected just as it did in the Editor. The problem that I'm having now is that when I try to build a standalone application for Windows my webcam never enables. This just leaves me looking at my camera's clear color. 

 

As a probably related side-note, I installed an android emulator for my PC and installed the APK to that VM (using the same APK that was confirmed to work on the Nexus 6) and it was having the same issue as Windows standalone. 

 

Anyone got any hints for me on this one?

Cameras not enabling in standalone

September 13, 2017 - 12:24pm #8

Hi, Pablo,

Is there any solution regarding the black screen?

PS: I have an integrated camera, I work, but when compiling and creating the EXE does not work, only black screen

Cameras not enabling in standalone

May 15, 2017 - 1:10pm #7

Hello,

Vuforia supports Windows UWP tablet devices with embedded cameras, and HoloLens: https://www.vuforia.com/Devices

Thanks.

Cameras not enabling in standalone

May 15, 2017 - 9:45am #6

Hi dm3d, here it says that vuforia support windows OS:

https://library.vuforia.com/articles/Solution/Vuforia-Supported-Versions

So I don't really understand why we have this blackscreen when building on windows with Unity and Vuforia.

Pablo

Cameras not enabling in standalone

February 14, 2017 - 10:48pm #5

Hi,

I am developing application for image targeting using vuforia  with Unity but I got issue while opening camera it shows black screen . if I unchecked load database   and unchecked Activate option from Datasets menu then Camera working fine but not able to find target so please guide me.

Environment:

Os:Linux Ubuntu 15.04 (64bit)

Unity editor: unity-editor-5.4.0b10+20160316_amd64 from(https://forum.unity3d.com)

Cameras not enabling in standalone

January 5, 2017 - 6:32am #4

I have the same issue, building to android, not an emulator, on 6.2.6

Cameras not enabling in standalone

December 20, 2016 - 7:59am #3

I am having the same problem. I am uploading the apk to my Android phone, so it's not using an emulator. When I run it on the phone, I get the camera view, but nothing happens when I point it at the target image.

 

Any ideas?

 

Cameras not enabling in standalone

October 20, 2016 - 7:39pm #2

Vuforia doesn't support Android Emulator or Desktop OS platforms as a build target.

Log in or register to post comments