Log in or register to post comments

Custom Markers not reconised on device

February 10, 2018 - 1:54pm #1

Vuforia SDK Version: 7 -

Description with steps to reproduce: Custom image marker datasets are not being picked up on iOS or Android device, but within Unity they are.

I have purchased the Classic license so this should not be a problem and the key updated within Unity so water mark has gone.
Sample markers are however being tracked on the device (Astronaut image etc)
Any pointers on the problem here? its quite urgent to resolve and I have paid out for the $499 licesne thinking this was the issue but it has not resolved the problem :(

Unity - 2017.3.0f3

Dev environment - OSX 10.13.3 - Macbook Pro

Device - IPAD Pro 12.9"

Device - Samsung Android S8 -

Development OS (Mac OS X, Windows, Linux): OSX -

Mobile OS and Version: 11.3 -

Mobile Device Manufacturer and Model name: iPad Pro & Samsung S8 -

Do the Vuforia Sample Applications show the same behavior?: No

Custom Markers not reconised on device

February 13, 2018 - 2:43am #6

Thanks for the feedback, creating a fresh project and setting up the AR camera, then copying scene across the custom markers are working fine! 

So I suspect the issue was as suggested that the datasets where being overwritten in the samples script as I was based within the ImageTargets example.

 

 

Custom Markers not reconised on device

February 12, 2018 - 10:10am #5

Hello deprogram,

Are you running your custom targets within the Core Samples? If so and you are running the main menu scene, please note that the samples modify the loaded datasets via code and this may be overriding your datasets being loaded.

If you aren't doing this, please share the log output of your app session so we can verify there are no issues.

Thanks,

Vuforia Support

Custom Markers not reconised on device

February 12, 2018 - 9:04am #4

I'm assuming no errors in the Unity console.  Not sure what's going on.  Maybe try starting from scratch in a new project, setting everything up and just placing a simple cube on the image target.  You didn't specify the exact version of Vuforia 7.  I don't think older version of 7 will work in newer versions of Unity, make sure you are on the latest version.  

Custom Markers not reconised on device

February 10, 2018 - 3:58pm #3

Yep the custom database markers are ticked, and acticated on the AR camera.

Xcode outputs only console messages for when the sample markers when they are found/lost...

When running through Unity though the webcam has no problems picking up the custom markers, so it seems the issue is when building to devices...

Custom Markers not reconised on device

February 10, 2018 - 3:38pm #2

Double check that you've loaded and activated your databse in the Vuforia Configuration?

Do you see anything interesting in Xcode console while debugging on device and pointing at an image?

You should see a trackable found message in the console.





 

Log in or register to post comments