Log in or register to post comments

My own dataset doesnt work

November 5, 2017 - 7:52am #1

Vuforia SDK Version: vuforia-unity-6-2-10 -

Description with steps to reproduce: For ANDROID app, I use vuforia-unity-6-2-10 and UNITY 2017 2 to buid simple app. When I use vuforia's dataset, everything is ok. But when I import my own dataset, 3D models doesn't appear with my pictures. When I use my own objects with vuforia dataset, it works. I've tried with an old dataset that used to work on vuforia 4.x version. I declare my dataset within vuforia config. So the problem is that my dataset doesn't works. -

Development OS (Mac OS X, Windows, Linux): windows 10 -

Mobile OS and Version: android 6 -

Mobile Device Manufacturer and Model name: sony Z2 -

Do the Vuforia Sample Applications show the same behavior?: no

My own dataset doesnt work

November 11, 2017 - 7:36am #7

thanks for your help. Problem solved.

My own dataset doesnt work

November 10, 2017 - 1:34pm #6

This is a known issue in the current version of Vuforia. You should be able to re-activate your dataset after this and track them.

Apologies for the inconvenience,

-Vuforia Support

My own dataset doesnt work

November 10, 2017 - 12:49pm #5

Yes it could be a part of the solution. I've found that if I declare and activate my database first, it works. But, when, after that I put a new imagetarget within the scene, it disables my dataset. I have to reactivate and declare my dataset each time I put a new image.

My own dataset doesnt work

November 10, 2017 - 9:00am #4

If you're using the samples and selecting a scene that you modified from the included menu, make sure you go into SamplesMainMenu.cs and modify the UpdateConfiguration function to load your datasets instead of the Mars datasets. Also, when switching to your datasets, you'll need to have a license key defined in Vuforia Configuration.

Thanks,

-Vuforia Support

My own dataset doesnt work

November 10, 2017 - 8:03am #3

Hello.

I've made the change and installed 6.5 version. But it doesn't work anymore. I've also installed the asset store 6.5 version with the sample scenes within a blank project. Vuforia's scenes work fine, but mine doesn't. I can see in vuforia's configuration that my dataset is often neither declared nor activated after building operation !

I've also just put 2 images inside the sample scene with 1 cube parented to my image coming from my dataset, and nothing happens !!

thanks

My own dataset doesnt work

November 6, 2017 - 10:38am #2

Hello Kubic3D,

Vuforia 6.2.10 is not compatible with Untiy 2017.2. This version of Unity has a natively integrated version of Vuforia (6.5) that you can activate within Player Settings -> XR Settings.

Thanks,

-Vuforia Support

Log in or register to post comments