Log in or register to post comments

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

June 13, 2018 - 1:56pm #1

Vuforia SDK Version: 7.0.47:dd7269778b6af1499dec0d5f1dfb0c2c -

Description with steps to reproduce: Unity build: 2017.3.1p4

Simply install a Vuforia app without the Development Build checkbox and the camera feed shows up strangely:
- Black screen background;
- It replicates the other cameras, but rotated 90º;
- On some devices, it shows the camera feed on the bottom right corner;

The build works fine if the Development Build checkbox is enabled. -

Development OS (Mac OS X, Windows, Linux): Windows 10 -

Mobile OS and Version: Android 8.0.0 -

Mobile Device Manufacturer and Model name: Samsung SM-A520F -

Do the Vuforia Sample Applications show the same behavior?: No.

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

March 29, 2019 - 1:26pm #6

Hi @bicastudios and @Straza was there any resolution for this? I'm getting the exact same problem when trying to build a release apk ...works fine in Dev mode. Seems there are many people still having the same issue.
Allan

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

June 18, 2018 - 2:17am #5

Apart from the device on the initial post, we've tested on the following devices with the same output:



Doogee t6 pro - Android 7.1.2

Samsung Galaxy Tab - Android 5.1.1



They worked fine with "MODE_OPTIMIZE_QUALITY".



Regards

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

June 15, 2018 - 11:42am #4

Could you share with me which devices "MODE_OPTIMIZE_SPEED" was causing this issue on?

Thanks,

Vuforia Support

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

June 15, 2018 - 9:54am #3

Hello,



Thank you for your reply. After further testing, it happens on other devices. The setting responsible for this was having the camera device mode to "MODE_OPTIMIZE_SPEED". After setting it to "MODE_DEFAULT" it fixed this issue on some devices, but it still happens on lower end devices.

On our scene we simply have UI items, Game Managers and 40 ImageTargets with objects downloaded from asset bundles. There were no errors in the logs, everything was working as intended excepto for the camera feed. We were even able to scan objects normally as if the camera was showing correctly.

Unity Android Release Build doesn't show camera feed

June 14, 2018 - 9:43am #2

Hello bicastudios,

What objects do you have in your Vuforia scene? Are you only seeing it on that device, or are you seeing it on more devices? Are there any errors in the logs?

If you aren't able to reproduce it with the samples, it might be an issue with how your scene is set up.

Thanks,

Vuforia Support

Log in or register to post comments