Log in or register to post comments

Video background bug with .NET 4.6

January 17, 2018 - 3:50am #1

Vuforia SDK Version: 7.0.36 -

Description with steps to reproduce: If you select .NET 4.6 in the player settings and build on Android, the first time you change scene, the video background becomes blurry and starts moving like crazy.
It doesn't comes back to normal until you restart the app. The adb logs show the following error when this occurs:
OPENGL NATIVE PLUG-IN ERROR: GL_INVALID_OPERATION: Operation illegal in current state

I tested on an iPad 5th gen and nothing similar happens.
Switching back to .NET 3.5 fixes it. -

Development OS (Mac OS X, Windows, Linux): Mac OS X -

Mobile OS and Version: Android Oreo -

Mobile Device Manufacturer and Model name: Google Pixel XL & OnePlus 3T -

Do the Vuforia Sample Applications show the same behavior?: Not tested

Video background bug with .NET 4.6

October 11, 2018 - 3:46pm #6

Hello,

All of our samples are still set to use .NET 3.5. Before Unity 2018.3, .NET 3.5 was the default.

We're working on a fix, but no ETA at this time. Apologies for the inconvenience.

Thanks,

Vuforia Engine Support

Video background bug with .NET 4.6

July 5, 2018 - 4:38am #5

It's a shame we still have to manually change . to , and it still keeps crashing at .NET 4.6, it should be fixed asap as new compiler (.NET 4.6+) is a default one for Unity 2018 and more and more projects migrate from .NET 3.5 to the modern scripting backend.

Video background bug with .NET 4.6

June 21, 2018 - 8:53am #4

I have the same problem, and it is making my Hololens application crashes, and i can't go to the version 3.5 because i need NewtonsoftJSON and it only works in version 4.6. Please fix this soon.

Video background bug with .NET 4.6

May 28, 2018 - 4:18am #3

Hi

I have the very same problem right now, and it is making my UWP app totally unusable  : i need the jsonDataContractSerializer, which is only in the .NET4.6, and vuforia (that used to work correctly on the previous version) is now limited to 3.5, due to this bug.

Video background bug with .NET 4.6

February 27, 2018 - 8:31pm #2

Same issue here. Blurry camera and moving like crazy. Even when restarting the apps. Target platform Android and building on Windows. Unity 2017.3.1f1. .NET version 3.5.

In my case, so far the issue only happening when i test it on Asus zenfone 2 phone (Android 5.0). No issue on other systems that we have yet. We have Samsung galaxy note 4, Lenovo tablet, Oppo phones (forgot the series) which all off them running on at least Android 5.1.

This issue never happened in Unity 2017.1.2 with Vuforia 6. 

Update: Just done some test on Samsung Android 4.4 device. Apps runs smoothly.. So is it brand specific issue?

Log in or register to post comments