Topic locked

Vuforia play error in uniity 5

March 23, 2015 - 4:07am #1

Hello, i am new to unity and vuforia. i had build a Augmented reality app with unity and vuforia extensions, but when try to run it nothing appears except a blank screen.

i had seen in camera options that an error occured that "error in vuforia play mode"and also "no profiles were detected for your web cam".. what to do..????

AttachmentSize
Image icon error.jpg277.64 KB

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 11:40pm #10

Good to hear ;-)

 

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 1:34pm #9

That is the issue I had. I was able to fix it by reimporting the project and then triggering play mode but stopping it before it crashed and then doing it again but this time not stopping it. Once it started working it didn't crash anymore. It's a weird one... 

 

You ou can close out this thread.

Thanks!

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 10:12am #8

If after the reinstall you still see the crash consistently, you may want to consider upgrading from Mac OS 10.9.5  to Mac OS 10.10 (Yosemite), as according to the Unity 5 issue here: 

http://fogbugz.unity3d.com/default.asp?685815_k82hj8es7qvnbvlr

on Mac OS 10.10  the crash only occurs the first time you access the webcam after starting / rebooting your system; all subsequent runs should not meet any crash after

the initial one.

 

 

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 8:53am #7

Laptop so Mac book pro. I will try reinstalling unity and vuforia again to see that will work.

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 8:40am #6

By "Mac Pro", do you mean a "MacBook Pro", or really "Mac Pro" workstation ?

asking because according to the specs here, a Mac Pro workstation does not seem to be equipped with a "built-in" camera:

https://www.apple.com/mac-pro/specs/

 

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 7:57am #5

My system is a Mac Pro OSX 10.9.5 with a built in camera. I see that the camera light turns green but I get no picture and then unity crashes.

Vuforia play error in uniity 5

April 16, 2015 - 12:46am #4

Are you on Mac OS and using an external Webcam ?

If so, there is a known issue with Unity 5 and external webcam usage on Mac, as mentioned in the release notes:

https://developer.vuforia.com/library/articles/Release_Notes/Vuforia-40-SDK-Release-Notes

  • A crash may occur when using an external webcam for Play Mode on OSX with Unity 5.
    This crash is always seen in OS X 10.9 Mavericks and the first time Unity is launched after rebooting OS X 10.10 Yosemite.

Note that this issue should not affect internal built-in cameras (e.g. on MacBooks and iMac systems with built-in webcams).

The issue has been reproduced also without using Vuforia (i.e. not a Vuforia bug) and traced down to the following Unity 5.0 issue:

http://fogbugz.unity3d.com/default.asp?685815_k82hj8es7qvnbvlr

 

If, on the other hand, you are working on Windows, or if you observe the crash with built-in cameras on Mac OS, then could you let us know your system details ?

 

 

Vuforia play error in uniity 5

April 15, 2015 - 9:55pm #3

Hi,

 

I tried the new version of vuforia 4.0.105 and now everytime I click play mode Unity just crashes and launches the bug reporter. I tried this with that latest release of Unity 5.0.1f. I was able to reproduce it by creating a new project and just importing the Vuforia sdk and samples project. 

 

Is there something I am doing wrong here?

 

Thanks!

Vuforia play error in uniity 5

March 25, 2015 - 12:35pm #2

For PlayMode in Unity 5, you will need 32-bit version of Unity. See this post for more info:

https://developer.vuforia.com/forum/vuforia-40/unity-5#comment-2048163

Note: Vuforia is not yet officially supported with Unity 5.

Topic locked