Topic locked

Webcam stutters (turns off & on during play)

October 26, 2021 - 7:29pm #1

Vuforia SDK Version: 10.2.5



Description with steps to reproduce:

Version of Unity: 2020.3.18f1

Vuforia Version 10.2.5

Webcam used: Logitech HD Webcam Pro C920

Steps to reproduce:

1. Create a fresh 3d Unity project in 2020.3.18f1

2. Import Vuforia from unitypackage file (10.2.5)

3. Add an AR camera and remove main camera

4. Hit play

 

Hi, I am running into an issue with Vuforia where during Play Mode the image from my webcam is stuttering. Luckily, I have a little blue light on the webcam that tells me when it's on or off and it pulses in sync with the stuttering. The camera only stays on for about half a second then turns off for half a second leaving the last frame on the Unity webcam texture. I've tried this with multiple projects (I tried to do a project in 2019, but I ran into an unrelated error) and there has been no real success. Just to note it seems like it will track and "work" it just stutters.

I have done this with and without image targets. Also, with and without 3d objects nested under the image targets. The other day it worked just fine, but there literally was no reason. I went out of play mode then back in and it would stutter.

I really don't know what could be causing this behavior. If my description of the issue wasn't sufficient, please let me know and I will record the behaviour. 



Development OS (Mac OS X, Windows, Linux): Windows 

Mobile OS and Version: Android - but I am using the webcam 

Mobile Device Manufacturer and Model name: Logitech 



Do the Vuforia Sample Applications show the same behavior?:

No, and just writing this I have found that out. I think I am more confused than before... The camera is stable. Yet after taking one of the image targets putting my custom image the tracking doesn't pick up the image target.

Webcam stutters (turns off & on during play)

October 27, 2021 - 4:00am #3

Hey there,

 

I haven't heard of similar issues that you are describing but I am happy you fixed it. 

I even have the same webcam model and never experienced these issues...

Are you able to provide the scripts / settings you changed so that other users can solve their issues if they encounter the same?

Thank you! 

 

Kind regards,

Patrick Scheper

Technical Community Manager

Webcam stutters (turns off & on during play)

October 26, 2021 - 7:50pm #2

I figured out a solution from looking at the examples...

 

Adding the camera settings and the frame rate setting script to the camera fixed the issue.

 

This was never mentioned anywhere. But, I am happy to have it working now!

Topic locked