Log in or register to post comments

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 22, 2019 - 1:14pm #6

Hey!

 

I have some problems with device positional tracking on Unity. I am using Unity 2019.1.2f1 with latest Vuforia. I have "Track Device Pose" option checked and selected "Tracking Mode" to POSITIONAL. I also have ARCore library (core-1.9.0 alsotested with core-1.4.0 and result was the same) in Assets/Plugins/Android directory. When I use FusionProviderType.ALL (which is the default option) all of my models (tracked or not) are moving with camera. App behaves like with "Tracking Mode" set to ROTATIONAL. The same on iOS. When I disable ARCore/ARKIT using FusionProviderType.VUFORIA_SENSOR_FUSION object stays in place but after a few seconds it always starts jittering which is not acceptable for my app. Thanks for any help!

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 22, 2019 - 2:55pm #5

Hello,

The behavior you've described is unfamiliar.

Which device are you running this on? I can try and reproduce with the Core samples.

Thanks,

Vuforia Engine Support

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 22, 2019 - 11:23pm #4

My devices are Samsung Galaxy S10 and Apple iPad Pro 11

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 23, 2019 - 5:39am #3

I tried the same with image target and model target in empty project. With image target everything is great - it stays in place even when i remove real image, but model target is flying with camera.

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 23, 2019 - 10:48am #2

Hello,

Thanks for the response. Any way that I can get a hold of your 3D file as imported into the Model Target Generator? This will give me the best opportunity to reproduce. In the meantime, I'll do some quick testing on these devices with our Core samples and your settings to see if I can observe anything.

I wouldn't focus on the performance differences between Image Targets and Model Targets as the underlying computer vision technologies for detecting and tracking are very different.

Thanks,

Vuforia Engine Support

 

 

ModelTarget with Positional Tracking and ARCore/ARKit

May 23, 2019 - 11:31am #1

Hey!

 

I've resolved my issue. The problem was not with platform but with my model scan. I did not realize that selected units are meters. Recognized model was huge. With VISLAM it displayed ok but with ARCore it displayed as huge model and my physical movement was innoticable. Anyway thanks for help!

Log in or register to post comments