Log in or register to post comments

Unable to load a CAD model

December 28, 2017 - 5:59am #1

Hello,

I'm trying to load a CAD model in MTG, but it never stop loading.

I tried with the model provided with the tool, but i'm still facing the same issue : the message "Loading your CAD model" never disappears.

 

Does anyone faced the same issue and can help me ?

Thank you

Unable to load a CAD model

July 10, 2018 - 9:48am #11

michel12 wrote:

Iam trying to load the modeltarget of sample vuforia mars 3d file using modeltarget.after loading it displays a white page ie not displaying the model.I am using a virtual machine with windows 7.

Virtual Machines are known to have various issues with the MTG and are not recommended for use with the tool. Are you able to run a non-virtual Windows machine in some capacity?

Thanks,

Vuforia Engine Support

Unable to load a CAD model

July 10, 2018 - 2:51am #10

Iam trying to load the modeltarget of sample vuforia mars 3d file using modeltarget.after loading it displays a white page ie not displaying the model.I am using a virtual machine with windows 7.

AttachmentSize
Image icon modeltarget.JPG67.52 KB

Unable to load a CAD model

January 19, 2018 - 7:55am #9

Hello all,

I'm glad to hear that workaround is helping you.

Our team is still investigating the cause of this issue and we were hoping to get some additional information from anyone encountering it.

If you are able to, could you please share with me in a direct message your MTG project file log (the .vul file in the project directory) as well as your system information in form of the dxdiag output. This will help us track down the issue.

Thanks,

Vuforia Support

Unable to load a CAD model

January 19, 2018 - 1:09am #8

It works for me too !

Thank you ! ;)

Unable to load a CAD model

January 17, 2018 - 3:41am #7

Thank you very much, Muehli25!!!!

 

That has solved my problem too!!!

 

Now it works fine. 

Unable to load a CAD model

January 16, 2018 - 3:23am #6

I had the same problem on two different PCs.

My workaround was to enable "Compatibility Mode" with "Windows 7" and now it works flawlessly.

Maybe that will work for you.

 

System 1: Windows 10 Pro x64 Version 1511

System 2: Windows 10 Pro x64 Version 1709

Unable to load a CAD model

January 16, 2018 - 1:26am #5

Sorry for the delay.

 

The file is on my local hard drive.

I don't know what is the poly count of the model. I'm trying to load the model provided with the tool (VuforiaMars_ModelTarget.pvz).

Unable to load a CAD model

January 10, 2018 - 4:02pm #4

Hello again,

Is the file you are loading hosted on a shared or network drive of some sort? Also, what is the size of the model you are loading, both poly count and file size?

Thanks,

Vuforia Support

Unable to load a CAD model

December 29, 2017 - 8:25am #3

Hello,

There are no spaces in the different paths I used.

I'm running the tool on windows 10 (not a VM) with a i5 CPU (2,3GHz, 64 bit) and 8Gb of RAM.

 

Thank you

Unable to load a CAD model

December 28, 2017 - 10:33am #2

Hello pelursos,

Can you please confirm that there are no spaces in the path for any models you are trying to load in the MTG?

Also, could you provide more information on the environment you are running the MTG in (OS, hardware specs, VM, etc)?

Thanks,

Vuforia Support

Log in or register to post comments