Log in or register to post comments

Hololens 3d object tracking issue - not working

February 15, 2017 - 9:25am #1

Hi!

I am developing a simple app for Hololens with 3d object recognition. I have scanned an object and created a database in target manager section in my developer account.

Prerequisites:

- Vuforia SDK for Unity 3d;

- Unity 5.5.1f1;

- scanned 3d object database available in Unity project.

I ran object recognition in Unity editor with my web camera and it works fine - object is recognized.

Issue: when I run the project in Hololens - object recognition does not work.

Trackable id is: 11111.

My logs on Hololens attached.

There is a message in logs: Missing Database.

Is there any special procedure to place Vuforia database somewhere?

Thanks for any help.

Oleksii

Hololens 3d object tracking issue - not working

March 21, 2017 - 4:02am #6

Hi!

I tried to track paper clips box, image attached.

AttachmentSize
Image icon P70321-125943[1].jpg2.8 MB

Hololens 3d object tracking issue - not working

March 7, 2017 - 9:11am #5

Hello,

It would be helpful to understand the types of objects you are trying to detect. Can you post pictures?

Thanks

Hololens 3d object tracking issue - not working

March 6, 2017 - 12:04am #4

We are also deployed the project into hololens to track the 3D models.

 

But its very hard to detect with Hololens. Very rarely it is recognizing. 

 

Is there any additional techniques to improve the quality of tracking in hololens ? 

 

Thanks in advance ..... 

 

Hololens 3d object tracking issue - not working

February 23, 2017 - 1:23am #3

Hi,

Thank you for reply.

We have alreay tested on Android and 3d object recorgnition works fine on that platform. It also works fine from Windows Unity editor. 

In the same time, I steel need this functionality to start working on Hololens, as it is stated by Vuforia.

Here is an example of demo I want to run:

https://www.youtube.com/watch?v=sT4IGCAbseA

Regards,

Oleksii

Hololens 3d object tracking issue - not working

February 17, 2017 - 11:20am #2

Hello,

I don't believe the missing database message is related to your issue as it detected in play mode.

I would suggest trying to run it on a mobile device.

Thanks

Log in or register to post comments