Log in or register to post comments

Crash when re-enabling QCAR object recognition

January 29, 2015 - 3:38pm #1

Hi, my app crashes in Unity and Android when I try to re-enable the QCAR script of the AR camera if it found the object target

These are my steps:

1. - Enable QCAR with:

Camera.main.GetComponent<QCARBehaviour>().enabled = true;

2.- Found the target

3.- Disable QCAR

Camera.main.GetComponent<QCARBehaviour>().enabled = false;

4.- Re-enable QCAR

Camera.main.GetComponent<QCARBehaviour>().enabled = true;

I found something funny in the adb logcat of android in the second line, wich did not appear in the case where the track was not found, the case where the app did not crash.

D/dalvikvm(17410): GC_CONCURRENT freed 500K, 12% free 17908K/20308K, paused 1ms+2ms, total 19ms
D/dalvikvm(17410): WAIT_FOR_CONCURRENT_GC blocked 7ms
F/libc    (17410): invalid address or address of corrupt block 0x83ec1388 passed to dlfree
W/InputDispatcher(  741): channel '429cafd8 com.MediosAlterados.CloneMeAppDev/com.unity3d.player.UnityPlayerNativeActivity (server)' ~ Consumer closed input channel or an error occurred.  events=0x9
E/InputDispatcher(  741): channel '429cafd8 com.MediosAlterados.CloneMeAppDev/com.unity3d.player.UnityPlayerNativeActivity (server)' ~ Channel is unrecoverably broken and will be disposed!
W/InputDispatcher(  741): Attempted to unregister already unregistered input channel '429cafd8 com.MediosAlterados.CloneMeAppDev/com.unity3d.player.UnityPlayerNativeActivity (server)'
W/CameraService(  182): Disconnecting camera client 0xb73b0860 since the binder for it died (this pid 182)
I/ActivityManager(  741): Process com.MediosAlterados.CloneMeAppDev (pid 17410) has died.
I/WindowState(  741): WIN DEATH: Window{429cafd8 u0 com.MediosAlterados.CloneMeAppDev/com.unity3d.player.UnityPlayerNativeActivity}
I attached 3 logs: 2 related to the crash, and the other related to the sames steps except 2, when object is not found.

Crash when re-enabling QCAR object recognition

February 3, 2015 - 5:13pm #2

How fast are you toggling the camera on/off via the QCARBehaviour script? See the following post:

https://developer.vuforia.com/forum/qcar-api/disableenable-camera-and-tracking#comment-2021339

 

Log in or register to post comments