Log in or register to post comments

Incorrect camera parameters Transformer Prime

April 4, 2012 - 10:26am #1

With the Asus Transformer Prime android tabled, the camera parameters used by Vuforia are most likely incorrect. Here you can see two screenshots. The marker on the left is located at the one of the corners of the camera image. It is giving an incorrect pose estimate as the blue outline is not aligned with the marker. The marker on the right is in the middle of the camera view and the pose is correct.

The misalignment becomes progressively worse as the marker is moved further to the edge of the camera view. It does this even when I start up my program with an internet connection available so it should have downloaded the correct camera parameters form the Vuforia server.

Any chance of fixing this?

Re: Incorrect camera parameters Transformer Prime

April 16, 2012 - 6:26am #4

Much better this time. Only at the far corners the effect is still the same but in the middle region until quite far outward it fits nicely.

Thanks for the update.

Re: Incorrect camera parameters Transformer Prime

April 12, 2012 - 8:02pm #3

We've made a change on our server that should improve the alignment here. This device's camera has particularly bad radial distortion, so it still might not be as accurate as other devices.

Let us know if you see an improvement, thanks!

- Kim

Re: Incorrect camera parameters Transformer Prime

April 4, 2012 - 3:56pm #2

Thanks for the report, we're looking into this.

- Kim

Log in or register to post comments