Log in or register to post comments

problem with Unity Vuforia

November 11, 2013 - 3:33am #1

i have a problem with vuforia - unity.

the erroer is:

Did not load: QCAR/StonesAndChips.xml
UnityEngine.Debug:LogError(Object)
DataSetImpl:Load(String, StorageType) (at Assets/Qualcomm Augmented Reality/Scripts/Internal/DataSetImpl.cs:109)
DataSetImpl:Load(String) (at Assets/Qualcomm Augmented Reality/Scripts/Internal/DataSetImpl.cs:86)
DataSetLoadBehaviour:Start() (at Assets/Qualcomm Augmented Reality/Scripts/DataSetLoadBehaviour.cs:66)
 
Failed to load data set StonesAndChips.
UnityEngine.Debug:LogError(Object)
DataSetLoadBehaviour:Start() (at Assets/Qualcomm Augmented Reality/Scripts/DataSetLoadBehaviour.cs:68)
 
 
the same error appeared with every "Image Targets".
 
Solution please?
Thanks

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 8:48am #15

Hi Alessandro,
I would like to send a screenshot of my error in the form of image, I do not know how to upload it to this private message. By doing so you can see what is my mistake and give me some advice about it.

how can I attach a picture in the mail?
 

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 7:17am #14

You can send me a private message, by clicking on my user name.

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 6:55am #13

Hi Alessandro,

I do not think the problem is that you said, since importing the vuforia example of the teapot, the target image is not recognized too.
how can i send you a screenshot of my error?

Best regards

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 4:05am #12

Hi Ernesto,

if in previous Vuforia version this was working, and now when going back to the old Unity version it does not work any more,

then you might have issue with migration:

have you checked this:

https://developer.vuforia.com/resources/dev-guide/migrating-your-unity-project

?

 

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 1:26am #11

@AlessandroB have you a private mail so i can send you a photo of my problem?

problem with Unity Vuforia

November 26, 2013 - 1:24am #10

Alessandro sorry for the trouble, I installed the old version of unity, namely the 4.2.1 that was working on another pc with vuforia but the problem remains. how can I send you a screenshot to show you what is the problem?

problem with Unity Vuforia

November 18, 2013 - 1:23pm #9

If you have installed the latest Unity 4.3, be aware that this version is not compatible with Vuforia 2.6.7; so the recommendation is to either install 4.2 or 4.1 versions, or to wait for the next release of Vufora which will be fully compatible with Unity 4.3

 

problem with Unity Vuforia

November 18, 2013 - 1:40am #8

@AlessandroB I tried to uninstall Unity 3D (PRO) and re-import the package vuforia but the problem remained. With the old version of Unity (PRO) 4.2.1 installed on another computer and with the extension of vuforia had no problems. It may be that the version of vuforia is old and not fully functional with the latest version of Unity?

thanks

problem with Unity Vuforia

November 13, 2013 - 7:32am #7

@AbhiVerma:  if you search the Forum for "chroma key" you should find a few threads already discussin this.

 

@Ernesto: Unity 4.2.2 is fine, so normally you should not experience that issue, unless there is something wrong in your installation; I can recommend to check again the Getting Started guide, and maybe downalod and reimprot the Vuforia sample packages again:

https://developer.vuforia.com/resources/dev-guide/getting-started-unity-extension

 

Chroma key with unity

November 13, 2013 - 2:48am #6

It is possible to make augmented reality video playback with the Vuforia platform just that little bit more realistic by chroma keying the video in unity3d.If yes so how can i do this.

problem with Unity Vuforia

November 11, 2013 - 6:25am #5

i use the last version of unity 4.2.2f (http://unity3d.com/unity/download) and the last version of vforia that i found on the website https://developer.vuforia.com/resources/sdk/unity

thankyou again

problem with Unity Vuforia

November 11, 2013 - 5:46am #4

If the sample also does not work, this suggets that something may be wrong with your Unity installation or with the downloaded samples;

what version of Unity are you using ? and what version of Vuforia ?

 

problem with Unity Vuforia

November 11, 2013 - 4:58am #3

yes, the error is the same both when i use the image target sample and when i use the image target downloaded on vforia.

in this folder 'Assets/StreamingAssets/QCAR' there are file.dat, file.xml of my image target and one file unity.txt

Can i send you a screenshot of my pc?

thankyou very much

problem with Unity Vuforia

November 11, 2013 - 3:37am #2

1. Do you see this error when trying the Image Targets sample ?

2. Have you copied the datasets in the 'Assets/StreamingAssets/QCAR' folder of your Unity Projects ?

Log in or register to post comments