Log in or register to post comments

Audio playing low and sounds bad

March 28, 2012 - 8:48am #1

I've been trying to play audio clip when a trackable is detected, I got it to work, but it sounds REALLY low and wrong, like screechy (even though that file sounds fine in the PC). I've tried it on a Galaxy S and a Galaxy Tab, both with the same results. I've tried wav and mp3 files, and amplified ones (did that with two different softwares), to the same results.
Any ideas?
Thanks!

Audio playing low and sounds bad

December 17, 2018 - 5:32am #10

I has this problem too. It seemed to be due to the scaling of the image target. The image target was scaled up to 100. When I scaled it down to 1, this problem seemed to go away.

Audio playing low and sounds bad

May 21, 2014 - 7:57am #9

Hi every boody, please if any boody can help me to solve my below problem:

I have 26 images target I already attahed 26 small audio WAV files to each target image by adding audio source to each image target and I added Audio listener to AR camera. My problem is the  audio files run in very low level !!!.....thanx in advance

Audio playing low and sounds bad

April 27, 2013 - 12:58am #8

@innovarit Thanks a lot Buddy

Audio playing low and sounds bad

September 10, 2012 - 11:43pm #7

You have to add an Audio Source Component to a gameobject and an audio listener component to your camera. As mentioned before: care about 3D sound setting and the doppler effect, as this may occur in a strange outcome if you don't do it right.

Audio playing low and sounds bad

September 10, 2012 - 3:20pm #6

hello, how do yo put the sound in unity?

 

Answer me pleasee sorry my english :)

Audio playing low and sounds bad

September 10, 2012 - 3:18pm #5

hello, how do yo put the sound in unity?

 

Answer me pleasee sorry my english :)

Re: Audio playing low and sounds bad

March 28, 2012 - 9:34am #4

I solved it! I put the Pan Level at 0, which supposedly does the same thing as unchecking the 3D option.
Thank you!!

Re: Audio playing low and sounds bad

March 28, 2012 - 9:28am #3

I solved the volume problem, it had to do with distance to the AR Camera.
Thanks for the idea, but I don't have a 3D sound box, it just says that the sound is 3D, no way of changing it. Do you know why?
Thanks

Re: Audio playing low and sounds bad

March 28, 2012 - 9:10am #2

i also have the same problem a month ago..i try not to checked "3D sound" check box on my audio properties, and it running well..

Log in or register to post comments