Log in or register to post comments

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

July 13, 2015 - 5:56am #1

Hi,

I am usign latest Vuforia Unity Extension (4.2.3) and Unity 5.1.1f1 on Windows (32 bits version).

When I try to test my app with a webcam, it appears a black screen on play mode and a message in Web Cam Behaviour (Script):

"An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode".

Please help me because I waste a lot of time compiling and testing.

Thanks. Regards,

Joaquín

AttachmentSize
Image icon vuforiaplaymode.PNG8.52 KB

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

August 17, 2015 - 4:36am #6
  1. My computer is a laptop, and the webcam is connected. I can use it to record videos. the device name is Lenove EasyCamera
  2. System is a Win10 64 bit and the unity is 5.11f personel version.
  3. I do not know the 3 very clearly, but my vuforia package is vuforia-unity-5-0-5.unitypackage

 

Thank you for your reply.

 

Hope the reply again.

 

 

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

August 13, 2015 - 4:01am #5

If you don't provide more details, it is imposibble to give you a solution:

When I had this problem, I made some tests and checks:

1.Check if Webcam is connected properly.

2. Check if you are using Unity 5 32 bits on Windows and Unity 5 64 bits on Mac.

3. Check if License Key is valid for VUFORIA Unity Extension 4.2.3 in case you have installed this version of the Vuforia pack.

Hope it helps. Regards.

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

August 13, 2015 - 3:50am #4

not work for me

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

August 13, 2015 - 3:50am #3

Same Error.

 

Wait for help.

An error ocurred while trying to enable Vuforia play mode

July 13, 2015 - 6:46am #2

I solved the problem!!!

I deleted QCARWrapper.bundle and when re-importing, it works.

Log in or register to post comments