Log in or register to post comments

I Have a Device's Camera problum.

July 11, 2011 - 11:29pm #1

Hi.~

I have a Android device's camera problem..

I have 4 Android device..

1. Galaxy S (2.3)
2. Galaxy S2 (2.3)
3. Galaxy Tab 7" (2.2)
4. HTC Nexus One (2.3)

Nexus-One and Galaxy Tab is tracking perfact!.
but Galaxy S and Galaxy S2 is low tracking performance.

So, I checked Device's Camera resolution...

I checked on "TrackerBehaviour.cs" 's "ConfigureVideoBackground()".

videoMode.width, height.

[Camera Device Mode Setting is MODE_OPTIMIZE_QUALITY]

1. Galaxy S : 320 x 240
2. Galaxy S2 : 320 x 240
3. Galaxy Tab 7" : 800 x 600
4. HTC Nexus One : 640 x 480 , [MODE_OPTIMIZE_SPEED : 320 x 240]

It's always fixed camera resolution on Galaxy. any other Camera Device Mode Setting.

Is fix Galaxy's camera resolution in QCAR??

I want change Galaxy's camera resolution. 640 x 480 or over...

How can i ??

Plz, Help me~~

Re: I Have a Device's Camera problum.

September 26, 2011 - 2:10pm #7

Hi,
I now had the chance to try the QCAR on a Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-P7500) and it seems like the maximum camera resolution is just 640x480 there. considering the resolution of the screen this gives not a really pleasant image for the AR application. As the Galaxy Tab 7" already had a higher resolution i guess it should be possible to also increase it here.
Please help me with that, a better resolution camera image would be essential for my application (on the x10 as well as on the tab)!
regards,

stefan

Re: I Have a Device's Camera problum.

September 20, 2011 - 6:50pm #6

hi,
i have actually exactly the same problem on my xperia x10i device running android 2.3.3. after checking the camera resolution it's always set to 320x240 no matter what mode i use. could you please also change it for this device? i know it might lead to lower fps rates but it would be nice to at least have a choice.
thanks a lot,

stefan

Re: I Have a Device's Camera problum.

July 13, 2011 - 7:01pm #5

Wow~~ Thanks!!!!! ppreuss.

It works! on Galaxy~~

Re: I Have a Device's Camera problum.

July 13, 2011 - 11:10am #4

Please remove and re-install you applications from your devices and you should see higher resolutions enabled.

Thank you,

-Peter

Re: I Have a Device's Camera problum.

July 12, 2011 - 6:34pm #3

Hello, ppreuss~

My Galaxy model number is,,

Galaxy S : SHW-M110S
Galaxy S2 : SHW-M250S
Galaxy Tab : SHW-M180S

Re: I Have a Device's Camera problum.

July 12, 2011 - 8:59am #2

Hello Prism,

Can you please send me the model number of your Samsung devices? You can find this information in Settings -> About Phone -> Model Number .

Thank you,

-Peter

Log in or register to post comments