Log in or register to post comments

Vuforia doesn`t turn on webcam

January 19, 2017 - 9:59am #1

Hey there,

I used Vuforia about one year ago with the 32-bit Version of unity and Windows 7 64-bit. It all worked without any Problems!

Now I downloaded the newest Version of Vuforia and the newest Unity 64-bit Version (which they say, is supported...yea).

I set up everything and wanted to enter Play mode.

But the Webcam (Listed as camera Device "USB 2.0 HD UVC WebCam") doesn`t turn on!

Its a black screen. I see, that the light -which indicates that the webcam is on- doesnt turn on. So the camera stays off...

 

Anyone knows where the Problem is?

Vuforia doesn`t turn on webcam

March 16, 2018 - 8:56am #5

I'm pretty sure Vuforia only supports Android, iOS, and Mobile Windows OS. https://library.vuforia.com/articles/Solution/Vuforia-Supported-Versions. The webcam in the editor is a nice to have feature so developers can debug without building. 

Vuforia doesn`t turn on webcam

March 21, 2017 - 8:33pm #4

I have the same problem!...

Vuforia doesn`t turn on webcam

February 2, 2017 - 3:21pm #3

I'm trying to work through this one myself, or perhaps it's only superficially similar.  I *can* run Vuforia within Unity 5.5.0f Windows 64 bit, and Play Mode *works*.  However, when I attempt to build for x86 or 64, the resulting application cannot initialize the tracker or load data sets.

"Could not initialize the tracker"

"Dataset XYZ could not be loaded and cannot be activated"

I first attempted to debug the latter, which led me to modify the dataset paths, etc, but without success.  I believe the former is the show stopper - for whatever reason, Vuforia in a Win x64 build (outside of Unity) is not working for me.

You can explicitly 'turn on' the webcam (by grabbing WebCamTexture.devices[0].name, putting it into a WebcamTexture, etc), but that doesn't solve the problem.  I've seen this behavior both within our local project and the official vuforia sample set (works in Unity Editor, Android, and OSX Editor, but fails in deployed Win applications).

Another data point - my coworker initialized our project environment, and he programs in OSX.  I wondered why my webcam wouldn't work in Play mode in Windows, but after re-importing the Vuforia asset package (6.2.6, seemingly no meaningful changes) Unity Editor Play mode *did* work.  Could be unrelated.

Vuforia doesn`t turn on webcam

January 20, 2017 - 3:49am #2

OK,

the soulution is:

Using Unity 32bit and (still) not 64bit...

Works all fine now...Unity 64bit support my a**...

Log in or register to post comments