Log in or register to post comments

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 26, 2017 - 6:00am #6

Hello everybody!

I just started with vuforia and therefore I followed the super basic guide for beginners (this one: https://library.vuforia.com/articles/Training/getting-started-with-vuforia-in-unity-2017-2-beta.html).

I think that I did everything correctly since my 3d model is rendering and the tracking is correct but it is flying around a black space. The webcam texture is not rendering. I have seen many tutorials already (but with older versions of vuforia) and for the other people everything works without doing anything else.

I'm using Unity 2017.2.0f3 and vuforia 6.5. My hardware is macbook pro 2016 13'' with FaceTime HD Camera.

Also I don't have any errors in the console when playing the scene.

Any idea what's the problem?

Thank you very much in advance!

 

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 27, 2017 - 5:19pm #5

Hello urbezon,

If you open up the Vuforia Configuration, do you see any errors or warnings in the webcam section? Are you able to deploy to a device and confirm if you see a black screen there or not?

Thanks,

-Vuforia Support

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 29, 2017 - 11:28am #4

Hello Strasza!

Thank you very much for the reply!

I have built and run the app both on an android (samsung galaxy s7) and mac os 10.12.5. In both cases, the 3d model is rendered and tracked but the background is totally black.

When I was trying the app on the macbook pro, I went to the Vuforia Configuration / webcam section and I saw that the profile of my webcam was not found. What I did is find the profile configuration file and remove "(Built-in)" from the line "FaceTime HD Camera (Built-in)". Then any errors or warnings were found in the webcam section. No errors are shown in the unity console when running the app.

As I said in my first message, I followed the tutorial. The only thing I did different is download the image database and use my own picture but I repeat: the tracking is working.

It looks bad right?

Thank you again in advance!

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 31, 2017 - 9:05am #3

Are you just using the sample targets, or have you imported your own device database? Are you seeing any errors in the Unity logs or ADB Logcat?

Thanks,

-Vuforia Support

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 31, 2017 - 11:39am #2

Hi again Strasza,

I was using my own samples. Any errors as I commented to you before. The thing is that I started all over again. Brand new project, I also downloaded my database again and now everything works. I don't understand because I have done the same thing as I did the other time.

Anyway, I'm very sorry to have wasted your time.

I can just say thank you very much!

3d tracking and rendering working but webcam not rendering

October 31, 2017 - 11:49am #1

I'm glad it is working for you now, but I'm concerned as to why it wasn't working in the first place. Please let me know if you run into the issue again.

Thanks,

-Vuforia Support

Log in or register to post comments