Log in or register to post comments

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

February 25, 2019 - 4:10am #1

Hi,

I am currently tinkering around with your GroundPlane Sample Scene which i Imported along with all of the rest of the Core Samples. To get a feel of how to work with it. The Samples work beautifully in Instant Play and on my Samsung S8.

However when i try to change the 3d Models instead of the Camera feed i get a blackscreen on which the UI is rendered on both instant play and when running it on the Phone. This probably happens because i don't know how to do it correctly, if you could tell me what I am doing wrong or how to do it correctly i would appreciate it.

What I am doing:

  1. Importing Core Samples & adding my License Key
  2. Opening Groundplane scene (running now works as one would expect)
  3. Adding my 3D model as a child of the Anchor_Placement node in the scene hierarchy (running now shows both my 3d Model and the Chair Model as one would expect)
  4. Removing the Chair from the Hierarchy

running after the 4th step shows the UI rendered on a black background instead of the camera feed. I can still infer from the UI that it is tracking the ground because the icons change when i point my camera towards the instant play target.

TL;DR: what am i doing wrong?

greetings and thanks for your help

Patrick

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

May 24, 2019 - 3:11am #6

ARPB wrote:

For anyone else coming across this it seems to be a problem coming from within the example project. I just build my Project from ground up and did not come across this again. It is the correct way to build a project anyways :D

Hi ARPB,

I don't suppose you have a rebuilt example you could share with me and I can try to replace a model with my own and see if the camera stops like with the core example?

Thanks,

Steve

 

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

May 24, 2019 - 3:08am #5

Hi there,

I've encountered a similar problem - just trying to get familiar with Core Samples with focus on the Ground Plane and rotation & scaling.

I replaced the 'Chair' with my own model and when running the camera goes blank - black screen with prompt to point towards the ground still shown.

Do you know if there is a quick resolution to this problem - doesn't seem to be a major problem, but I cannot find what needs fixed to make the camera work.

I also tried replacing the Astronaut with a my own model and the same thing happens with the camera stopping working when run on my device..

Any help you can provide would be greatly appreciated.

Thanks,

Steve

Running device Samsung Galaxy S9+

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

March 3, 2019 - 2:58am #4

For anyone else coming across this it seems to be a problem coming from within the example project. I just build my Project from ground up and did not come across this again. It is the correct way to build a project anyways :D

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

February 25, 2019 - 11:35am #3

Hello,

I don't recall hearing of a similar issue, internally or reported by customers. I'll keep my eye out and update if I have any information.

Thanks,

Vuforia Engine Support

Changing 3d Models in Vuforia Core Sample

February 25, 2019 - 6:23am #2

While testing i came accross this error or a very similar* one multiple times so far. Seemingly at random when i change something in the Unity Editor the camera feed will stop working on following instant runs. Here it does not seem to matter what i change it can be as simple as deactivating a mesh renderer or adding a script to a GameObject. I can work around this error since most of the time restarting the Unity Editor seems to fix the problem but it is not really ideal to be forced to restart my programming environment in 5-10 minute intervals. Any insights into why this might be happening would be appreciated.

*The groundplane is not tracked like it is in the first case which I explained in detail.

Log in or register to post comments