Log in or register to post comments

Cloud Target Second scan not working

January 16, 2019 - 11:18am #1

I have a Unity cloud based Vuforia AR project with 4 images in the target database with metadata.

When I scan the first target everything works 100%, the metadata is displayed when the target is acquired and disappears when the target is lost.

But, when I scan the second target, one of two things happen:

1. nothing happens, there is no target acquired. 

2. it acquires a target but is displaying the previous targets metadata. When this happens the target lock is very poor and the object (displaying the metadata) attached to the target flickers on and off. It is like it still has the old target.

I have tried several fixes.

It seems if I run "mCloudRecoBehaviour.CloudRecoEnabled = true;" the system resets and it works fine. So I added a button that resets this to true, and if I press the button between scans of different targets, the scans work 100%..

The problem is I need the app to reset itself after it has lost the target. It does not appear to be doing this.

I'm using Vuforia 8.0.10 and Unity 2018.2.18f1

Any Assistance would be great. Thanks in advance.

 

Cloud Target Second scan not working

January 17, 2019 - 12:10pm #3

Thanks for the heads up on that Metabit. Solved the problem :)

 

 

Cloud Target Second scan not working

January 16, 2019 - 4:43pm #2

Hello,

The behavior you've described sounds similar to the use case demonstrated in our Vuforia Books Sample, which is available on the Asset Store.

Please review that to see if it helps.

Thanks,

Vuforia Engine Support

Log in or register to post comments