Log in or register to post comments

Vuforia Performance

December 3, 2019 - 12:00am #1

Hi, I have a Unity project that is very basic... 4 image targets attached to 4 quads... each target plays a video.

It works great on Android and iOS.

 

I now have a new project that has 25 image targets, 25 quads and 25 videos.

The new app seems super slugish compared to the original...

 

Is this expected behaviour or are there things I should do to optimize my scene?

 

Thanks

Phil

 

 

 

 

Vuforia Performance

December 15, 2019 - 11:42pm #9

I have fixed the issue, it sucks that it took Vuforia support over a week to reply and request my project,

Paying over $700 for my license, I would expect better than that from tech support.

It turns out the the issue was due to having the videos local instead of in StreamingAssets.

Phil

 

 

 

 

 

Vuforia Performance

December 11, 2019 - 1:41am #8

Hi,

Could you please send me the project via pm?

Thank you.

Vuforia Engine Support

Vuforia Performance

December 5, 2019 - 12:31pm #7

Thanks for the followup, my answers below:

 

I have 25 image targets.

Each target is 2048x2048 pixels.

Each video is 1080x1080 pixels but only around 10 seconds long.

The phone is a Google Pixel (first generation) Android phone.

I could package up my scene and send it to you if that helps.

 

Thanks

 

Phil

 

 

Vuforia Performance

December 5, 2019 - 4:24am #6

Hi,

Vuforia's recommendation is a maximum of 1000 Image Targets in a single device database. However, there is no hard limit to the number that can be included.

That being said, you should be mindful of the amount of memory and CPU that your application will use when loading a large device databases. Vuforia adds each target in the device database to a dynamic search tree in your app's memory.

How big in size are the videos you are trying to view? Also could you please confirm the phone model/OS you see the sluggish behavior?

I will try to reproduce the behavior once I have the above.

Thank you.

Vuforia Engine Support

Vuforia Performance

December 3, 2019 - 2:50pm #5

I have been trying to solve this issue and it seems it really is an issue with the number of image targets.

If I delete most of them and re-compile the app works fine.

 

Please help me figure out what I can do to solve this issue.

 

Cheers

 

Phil

 

Vuforia Performance

December 3, 2019 - 11:03am #4

I am using Vuforia 8.5.9 in Unity 2019.2.11f1

I have attached my Vuforia configuration screenshot form Unity in case that helps.

 

Thanks

 

Phil

 

 

AttachmentSize
Image icon vuforia.jpg313.66 KB

Vuforia Performance

December 3, 2019 - 9:06am #3

Thanks for your reply.

The videos are all local.

The targets are recognized but the whole app just seems slow, even just viewing the live video through the camera is dropping frames.

I will verify my Vuforia version and report back by by Unity version is 2019.1.11f

 

Thanks

 

Phil

 

 

Vuforia Performance

December 3, 2019 - 8:39am #2

Hi,

Could you please elaborate the slugish behavior? Is the video lagging? or does it not recognize the Targets? When do you actually see the behavior? right after start? or after some time using the app?

In addition could you please confirm the Vuforia/Unity version? and do you store the videos locally or stream them?

Thank you.

Vuforia Engine Support

Log in or register to post comments