Log in or register to post comments

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 21, 2017 - 1:47pm #1

Hi guys,

 

so I've downloaded the new Unity 2017.2.0 Personal (64 bit) which comes with Vuforia 6.5 included. I've done all steps like always before, but my integrated webcam just doesn't star rendering in play mode, the black screen just stays there.

I've enabled Vuforia in the XR player setting already and deleted the main camera. Is there another step I'm missing?

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 27, 2017 - 4:15pm #6

Your settings appear to be correct based on those screenshots. The only thing I thought might be an issue is the fact that you have your Image Target as a child of your ARCamera, but I was able to see my webcam rendering with a similar setup in one of my scenes. Would you be able to download the Core Samples from the Unity Asset Store and run the sample Image Target scene within it?

Thanks,

-Vuforia Support

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 21, 2017 - 6:33pm #5

hey Strasza,

I've edited the webcam profiles and the error message is now gone. But still nothing has changed in the playmode.

Also, I've noticed that the light which indicates that my webcam is working blinks every couple of seconds, could this be a sign of something?

I've taken screenshots of all the relevant settings for you to see, maybe I'm missing something crucial to the problem?

I've built the project for Android, where the camera works but no image target is recognized. I've used Vuforia's image target the Astronaut, but nothing is happening when I point my camera at it, although I assigned a cube as a child to it.

AttachmentSize
Image icon camera settings.jpg221.93 KB
Image icon player settings.jpg205.66 KB
Image icon playmode.jpg169.25 KB
Image icon vuforia configuration.jpg209.04 KB
Image icon device manager.jpg119.8 KB

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 21, 2017 - 4:41pm #4

Hello again,

Could you try creating a webcam profile for you camera? The path in that warning is incorrect (this is being addressed in a future version). The correct path is:

<Unity install directory>\Editor\Data\PlaybackEngines\VuforiaSupport\VuforiaResources

Navigate to that directory, open the xml file for webcam profiles, copy a block for another webcam, and the rename that block to your camera.

Could you try this and let me know if you are still seeing this issue? Also, are you seeing this when you deploy to a device?

Thanks,

-Vuforia Support

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 21, 2017 - 4:01pm #3

hey Strazsa,

Vuforia support box is checked and no errors in playmode. I get an error about the camera, but there is no way of fixing it. It doesn't seem like anything is wrong and even the light next to the camera which means it's working is on, but still... All I get is a black screen.

AttachmentSize
Image icon efed.jpg29.68 KB

Webcam won't render in Vuforia 6.5

November 21, 2017 - 2:20pm #2

Hello eminadiz,

Do you see any errors in the console when you run in playmode? Do you see any warnings in the webcam section of the Vuforia Configuration? Have you checked the Vuforia Support box in Player Settings -> XR Settings?

Thanks,

-Vuforia Support

Log in or register to post comments