Model Target Generator has updated Certificate

July 27, 2018 - 11:53am #1

For Model Target Generator installs after July 28, 2018, please use the new Model Target Generator v7.2.24.

Log in or register to post comments

Dynamically Loading and Activating Datasets

March 5, 2018 - 2:41pm #1

Hello all,

With the launch of Model Targets and its restriction of only a single Model Target dataset being activated at a time, we have seen an increase in the number of questions related to loading and activating datasets programmatically.

Log in or register to post comments

Known issues with Vuforia 7 Model Target Generator

February 21, 2018 - 4:42pm #1

Hello all,

Topic locked

Model Target FAQ and Common Issues

December 21, 2017 - 4:40pm #1

Hello all,

The following is a set of common issues and questions that have come up related to the new Model Targets feature. I'd also recommend that you read through the Model Target documentation found here: https://library.vuforia.com/features/objects/model-targets.html

Topic locked

Trained model data - no tracking

June 14, 2019 - 3:59am #1

Hello,

 

I used the MTG for Unity to create a trained dataset with two models (a simple box and a more complex sculpture). It seems to work, both models show up in the console as "new search results" when I look at them with the camera. That means they got recognized, right?

But only one of them appears in "Trackable...found".

What is the difference between a recognized model ("new search result...") and a tracked model? When Vuforia detects a model, doesn't it automatically  know where it is in the room?

 

Thanks!

 

 

Log in or register to post comments

Detect a difference between the model target and the real object

June 14, 2019 - 3:37am #1

Hi everybody

I wanted to know if it's possible use model target to display a 3D object on a real world object, and to show if there's differences/changes between the model target and the real world object ?

I don't know if I'm clear, feel free to ask more details

 

Thanks a lot

Log in or register to post comments

Problems with model not displaying at correct place

June 10, 2019 - 2:08am #1

Hello

my problem is when the model target is recognized by unity it doesn't display the model on the correct position(where the object is placed)

I've created a simple proxy model and used the target model generator and made 2 guide views.

I am using Vuforia engine version 8.1.7 and unity 2019.1.4f1.

here is a video showing the problem

https://youtu.be/wXdTcZLBfNs

Please tell me what am i doing wrong here thanks!





 

Log in or register to post comments

Inheriting from DefaultTrackableEventHandler

June 9, 2019 - 4:46am #1

In the DefaultTrackableEventHandler.cs script (attached to every ImageTarget) it is stated that it implements the ITrackableEventHandler interface and when implementing your own custom event-handler behavior, you should consider deriving from this class, instead of making changes to it directly.

Log in or register to post comments

GuideView looks 2D when GuideView3D selected

June 3, 2019 - 11:33am #1

Hello,

 

I have 2 model target databases (each with 1 target) in my unity project. The first one displays the 3d model as the guide view which is the desired behavior. The second shows a 2d guide view regardless of whether I have Guideview2d or Guideview3d selected, although they are slightly different.

 

I am on Unity 2018.4LTS, vuforia engine 8.1.11, model target generator 8.1.8.

 

I've tried re-importing the incorrectly working model.

 

I'm attaching a screenshot of the problem. Any guidance is much appreciated.

 

Log in or register to post comments

Hololens 3D Guide View not showing, no GuideViewRenderer at ARCamera in the model target sample scene

June 3, 2019 - 2:13am #1

Hi~

 

I'm testing Hololens 1 model target sample from unity asset store, I read almost topics in here, and I can't see 3d guild model in the editor nor

hololens device.

 

With default sample MarsLander model target, when I run in editor I can see GuideViewRenderer is generated as child of ARCamera in the sample scene.

But after swtich to my model and editor playing, no GuideViewRenderer is generated at ARCamera.

 

Is there anybody same problem with me? Please answer me :):)

Thanks in advance.

Log in or register to post comments