Log in or register to post comments

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 7, 2016 - 4:08am #1

Hi hello there, good day :)

I am having a problem where the Image Target Textures does not show up at scene view (Unity3D), It just shows white image

Thankfully, the image target scan object recognition everything is working well, it is still scannable. :)

But It's a bit hard for me to work with it, cause every image target in the scene are all white and I could not see the image texture in the scene. I need to manually click the target and see which and what target is it.

I tried to open some previous of my project, its the same, every image target are all white. I tried googled some keywords, but seems like no one having this kind of problem.

So I don't know whether is it because of Updating new version of unity?

So if anyone having the same problem? t would be greatly appreciated if anyone could help with this problem. Thank you!

 

Program Version that I am using:

Unity Personal 5.5.0f3 version

Vuforia-unity-6-1-17

MacOS Sierra 10.12.1

 

Regards,

Shazwina

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 24, 2018 - 9:37pm #22

Can't find my db in Imagetargettextures help please!!!!! all other db are there but the one db is not there.

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

November 13, 2018 - 2:19pm #21

You're the man. Thank  you.

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

September 25, 2018 - 1:07am #20

Thanks for solution its helped a lot....................

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

July 29, 2018 - 10:25pm #19

Change this in the inspector, it is in your image target data base.

AttachmentSize
Image icon xdd.JPG126.23 KB

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

May 2, 2018 - 10:26pm #18

Thanks a lot! :)

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

October 12, 2017 - 3:09am #17

Default settings need to be changed which is not stated in the tutorial that everyone is following. 



Solution: When you load your database assets, go to Project, Find ImageTargetTextures, Click on the Texture you created, In the inspectors window change 

Texture Type to : Default

Texture shape to : 2D



Click Apply!



DONE!



 

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

September 5, 2017 - 7:10pm #16

hola como resolviste el probelma. Saludos

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

September 1, 2017 - 7:02pm #15

THANK YOU ! 

 

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

June 8, 2017 - 6:55am #14

savadhanula wrote:

stianward wrote:

THANKS FOR YOU INSTRUCTIONS , FOUND PERFECT! - Test

Test 

quote again

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

June 8, 2017 - 6:33am #13

stianward wrote:

THANKS FOR YOU INSTRUCTIONS , FOUND PERFECT! - Test

Test 

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

June 4, 2017 - 10:46pm #12

THANKS FOR YOU INSTRUCTIONS , FOUND PERFECT!

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

April 27, 2017 - 1:21am #11

Finally I can proceed my work..thanks a lot to the informer.

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

February 23, 2017 - 10:41pm #10

worked perfectly.thanks

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

January 31, 2017 - 12:59am #9

1. Check "Asset > Editor > QCAR > ImageTargetTextures > YourDB"

2. If your image imagename_scaled.jpg doesn't true (black/white/transparant) delete it.

3. Drag your Image Texture to  "Asset > Editor > QCAR > ImageTargetTextures > YourDB"

4. Check Image Target in Hierarchy and then ImageTargetBehaviour in Inspector, Choose again your database.

5. Save scene 

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

January 4, 2017 - 9:52am #8

ksheetijsaini wrote:

Go to Editor>QCAR>ImageTargetTextures>(Your DB)

Then in unity inspector on the top right above the open button there will be a settings button. Click on that and then click "reset".

If this doesn't work, try deleting the meta files and do the same thing you did above.

Worked fine. Thanks!

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 30, 2016 - 3:48pm #7

Go to Editor>QCAR>ImageTargetTextures>(Your DB)

Then in unity inspector on the top right above the open button there will be a settings button. Click on that and then click "reset".

If this doesn't work, try deleting the meta files and do the same thing you did above.

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 15, 2016 - 9:49am #6

tried this but its not working for me.

Tried with unity closed-deleted-replaced the images-reopened unity

Tried with unity open-deleted-replaced the images-closed unity-reopened

any help would be appriciated ive been at the same problem for about 7 hours now -.-

 

also tried deleting everything and recreating, including the target database on the vuforia dev page.

 

AttachmentSize
Image icon Screen Shot 2016-12-15 at 15.34.38.png114.33 KB

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 8, 2016 - 5:01am #5

It worked, thanks!

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 7, 2016 - 9:46am #4

Try look here,

https://developer.vuforia.com/forum/issues-and-bugs/database-textures-white

Someone has a temporary solution for it, hope it works for you!

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 7, 2016 - 6:12am #3

I have the same problem here.

 

Need help!

Image Target Textures not show up(white texture shown) at scene (Unity3D)

December 7, 2016 - 5:55am #2

I have the same issue (on Windows). I am a new user so I can't compare with earlier versions.

 

Edit: I found this thread from 2015 on stackoverflow.com that might be related, but I'm pretty sure that I did all the right steps. 

http://stackoverflow.com/questions/31719847/images-issue-in-vuforia

Log in or register to post comments