Log in or register to post comments

Weird stripes on the entire Android screen

September 27, 2019 - 2:24pm #1

Hi,

I use the Vuforia Engine to create an augmented reality app. It detects some AR markers and show the pictures assigned to them. I build and run my app on an android tablet. When the app runs, I see the camera feed on the screen but the entire screen is made of horizontal black stripes. You can take a look at the uploaded image. I could not find a discussion on the net regarding this.

Did anyone experience a similar issue?

Best,

Ahmet

AttachmentSize
Image icon unity-vuforia.jpg142.97 KB

Weird stripes on the entire Android screen

February 12, 2020 - 1:18am #9

Hi @krzysieknowicki @prnikiel

Could you please provide try and run the Core Sample apps on the device? and let me know if this is reproducible.

If its not, please provide as requested a logcatdump and confirm which Graphics API is being used.

Thank you.

Vuforia Engine Support

Weird stripes on the entire Android screen

February 12, 2020 - 1:15am #8

Hi @ MatejLetna,

Could you please provide a logcat dump when the issue has been reproduced?

Also could you please confirm if you have ARCore enabled and which Graphics API has been used OPEN GL ES 3 or 2?

Thank you.

Vuforia Engine Support

Weird stripes on the entire Android screen

February 8, 2020 - 7:22am #7

Hello,

I have the same problem. Every time when I turn my phone (android, samsung galaxy A5) and switch to landscape mode, stripes will appear. Stripes always have color of background color of ARCamera. Any tips or  workarounds, please?

Weird stripes on the entire Android screen

February 5, 2020 - 8:09am #6

Hello,

 

I have exactly the same issue as prnikiel.

Could somebody from Vuforia help with that ?

Weird stripes on the entire Android screen

February 2, 2020 - 4:56am #5

I have this black stripes problem too so any help is highly appreciated. The stripes appear on a Samsung S6 Edge but the app works fine on an LG G2.

Weird stripes on the entire Android screen

January 17, 2020 - 2:17am #4

Hi,

Any update on the issue? I'm experiencing the exact same problem, also on Huawei hardware. Both in landscape and portrait view.

 

Unity: 2019.2.14f1 

Vuforia: 8.5.9 and 8.6.7

Phone: Huawei P9 lite 2017 Android 8 (more than one phone)

 

I've tested the app on other decives with similar specs, it worked without any issues.

I've ran different AR app (made with different framework) on the same Huawei phone and it worked without any issues. I've also tested pure Unity game without AR and it also worked perfectly.

Please address this issue as soon as possible, I've already bought the license (since it worked well on different phones) and I am close to the app release date.

 

Thanks

AttachmentSize
Image icon black_stripes.PNG1.01 MB

Weird stripes on the entire Android screen

December 30, 2019 - 3:32am #3

I experienced a similar thing but could not find an answer yet. I seem to experience this problem only on a tablet and only when in landscape mode. Could be hardware related but may be useful to know. I attach the two (2) images from the tablet (but working fine on the PH-1).

Anyone see a similar thing happen.

Unity: 2019.2.12f1

Vuforia 8.5.9

Problems in landscape mode:

Tested on Huawei MediaPad T5

CPU Hisilicon Kirin 659

Android 8.0.0

Works perfectly well

Tested on PH-1

Android 10.0.0

Weird stripes on the entire Android screen

October 2, 2019 - 2:17am #2

Hi,

All the rendering is done by Unity. In this case, I would advise to test our Core sample apps from the Unity Asset Store on your device.

Beside testing this device as advised above, please try your app also on a different mobile/tablet.

Thank you.

Vuforia Engine Support

Log in or register to post comments